Velger du Coop, velger du også…
I mer enn 100 år har vi delt av overskuddet vårt for å utvikle og ivareta levende lokalsamfunn. Vi er Coop. Vi velger deg.
Levende distriktsbutikker
Tiden er inne for å slå et slag for lokalbutikken. Der dørene åpnes i all slags vind og vær, akkurat der du har valgt å bo.
Det skjedde noe på Vega da vi fikk verdensarvstatus. Positiviteten var til å ta og føle på.
Det var på Prix’en det begynte. En ivrig gutt som ikke gav seg før han fikk jobb. Nå er Johann (33) butikksjef på Stokmarknes, og elsker det.
Trenger du en klem, får du en klem. Trenger du melk, får du det også. Vi snakker om nærbutikken.
Lisa Antonsen var byjenta som traff bygdegutten og flyttet over fjorden til Kjerringøy.
Fri om sommeren? Det går jo ikke an. Da kommer jo feriefolket! For butikksjefen på Prix i Velfjord er sommeren den beste tida.
Jeg tror lokalbutikken er utrolig viktig. Det å ha et samlingspunkt betyr mye for mange.
Da Amanda (28) ble mamma, ville hun hjem til Valnesfjord. At jobben som butikksjef på Prix’en plutselig var ledig, gjorde drømmen komplett.
For «ho Monica på Prix’en» var det en kulturreise å flytte fra Brumunddal til Engavågen.
Prix’en handler om livet på godt og vondt. Det vet butikksjef Marit Nicolaisen (54) mer om enn de fleste.
Snart blir det Coop Prix i Bleikvassli. Coop Nordland satser på ny butikk i bygda. 80-90 splitter nye kvadratmeter.
Å gi mennesker en sjanse i arbeidslivet
I starten var det bare skummelt, sier den nye daglige lederen, som bestemte seg for å søke jobb på Samvirkelaget etter en utlysningstekst som traff henne.
Tid, tillit og tålmodighet. På Samvirkelaget står gleden i taket når noen klarer en ny milepæl. Og den behøver ikke være større enn å tørre å sette en kaffekopp på bordet.
Å tre symaskinen kan være dagens viktigste bidrag, både til egen mestring og til sosial bærekraft.
Idrett og frivillighet
Hun er så inderlig stolt av idrettslaget sitt, Kine Laumann (52). Og av pappaen sin. Det var han som sørget for at frivillig arbeid ble en selvfølge.
Jentene på Fauske/Sprint 2011 er blitt en god og sammensveiset gjeng. Det skjedde ikke uten latter og moro på hver eneste trening.
I Steigen Sportsklubb lever dugnadsånden i beste velgående. En av dem som bidrar aktivt, er Anne Solberg (45).
Da Bjørn Erik ble nominert til en ildsjelpris i 2016, var hans første tanke at det er jo altfor tidlig.
Mathilde (16) spiller volleyball i norgestoppen. Hun gleder seg ikke alltid til trening. Bare nesten. Men det er de dagene du i hvert fall må dra. Det er bare til man kommer seg ut døra og inni hallen, så er smilet tilbake og man har det artig.
Jonette Laugen (10) og Agnes Orkana Tversland (10) er jenter med mange jern i ilden. Akkurat nå går de begge på både håndball og fotball, og de har tidligere gått noen år på svømming.
Hanne Steen (58) og Geir Knudsen (57) har vært gift i snart 40 år. Og like lenge har de holdt på med volleyball sammen. Historien om Øksil handler om en mamma som samler på gylne øyeblikk, en pappa med bare en arm, og en kultur for å tørre å være god.
Å spille fotball handler om så mye. Vennskap, blant annet. Sånn er det også på Fauske Sprints Jenter 2011.
Hedda Rekve Røsvassbukt (9) har fotball på tirsdag, dansing på onsdag og skirenn på mandag så lenge det er snø. Willas Kristoffersen (9) prater om fotball på inn - og utpust.
Både Jonathan Elias Gabrielsson Frølich (10) og Sivert Sarre-Solstad (11) er spillere i Hunstad Fotballklubb. Begge elsker alt som har med fotball å gjøre: fotballtrening, fotballkort og FIFA. Plakater og proffkamper. Drømmen er å spille på Bodø/Glimt.
Både Tom Sebastian Ellingsen (14) og Jakob Strand (13) spiller på Gutter 17. Det vil si at de går sesongen i møte med spennende utfordringer.
Jeg begynte å spille fotball fordi jeg hadde lyst til å spille på et lag, og fordi mange av vennene mine spilte, forteller Elvira Aasjord.
Omtanke og ansvarlighet
Coop Nordland og Kirkens Bymisjon har lansert et innovativt samarbeid for å redusere matsvinn og samtidig støtte samfunnet. Ordningen tillater innhenting av varer fra butikkene som er nær utløpsdatoen eller ikke kan selges av andre grunner. Dette gir de som trenger eller kan utnytte disse varene på en samfunnsøkonomisk måte, muligheten til å gjøre det.
Maytham er selv flyktning med uviss framtid. Ventetiden bruker han til å hjelpe andre.
350 bodøfamilier. 800 mennesker. 400 kilo mat – hver dag. Drivkraften kommer fra et sted uten kontonummer og konsumprisindeks.
Samfunnsansvar og bærekraftig utvikling
LoVeMar består av fire beintøffe karer med et stort hjerte for Nordlandskysten. Gutta er kun tilgjengelig når det er kuling og storm, for resten av året er de ute og rydder hav og strand for avfall og plast!
Lokalmat i butikkhylla
Feskarbonden Bjørn Bruvold på Reipå har flere ben å stå på. Et av dem er produksjon av mandelpotet og gulrot. Å drive gården er en livsstil for hele familien.
Skagagrønnsaker er blitt et begrep, og etter å ha drevet med potet og grønnsaksproduksjon i 30 år, er merkevaren Skagagrønnsaker godt innarbeidet.
Dag Arvid Kristiansen er fjerde generasjons bonde på Melbu. Han har tatt interessen for teknologi med seg fra Widerøeflyet til potetåkeren. Han synes rett og slett at arbeidshverdagen blir enklere når traktoren kjører selv.