Feskarbonden Bjørn på Reipå


Foto: Nadia Norskott


Velger du Coop, velger du å gi lokalmaten en mulighet til å lykkes.

Lokalmat er et satsningsområde i Coop Nordland og interessen hos våre kunder er voksende. Coop Nordland ønsker å være en pådriver for lokal verdiskaping og legge til rette for at medeierne skal kunne finne lokalproduserte varer med høy kvalitet i våre hyller.


Feskarbonden Bjørn Bruvold på Reipå har flere ben å stå på. Et av dem er produksjon av mandelpotet og gulrot. Å drive gården er en livsstil for hele familien.

− Usminka, lokal mat, det har vi tro på, og det ønsker vi å bidra til.

Feskarbonden på Reipå driver en gård med mange småskalaproduksjoner. Blant annet har de stallutleie for hester, grovforproduksjon, gårdsutsalg, potetproduksjon, gulrotproduksjon, videreforedling av fisk, røyking av laks og annen fisk, drivhus, Inn På Tunet, drift av et Familiehjem med mer. Gården har 150 mål dyrket mark, 1000 mål skog og utmark, nærhet til havet og fiske der, stallbygning til 12 hester med luftegårder, gammelfjøs, som er under ombygging til gårdsutsalg, stort våningshus med 2 leiligheter, 2 hytter en på fjellet, og en på en øy. Av dyr har de 11 hester, 4 kaniner, 2 griser, 3 sauer og 10 høns. De produserer ca 20 tonn potet og 3 tonn gulrot og det røykes ca 500 kg laks. Gården ligger ved landbruksbygda Reipå i Meløy i Nordland.

Forrige
Forrige

La nærbutikken bestå

Neste
Neste

Jostein og verdiøkning i bygda Skaga