Skrei med hvitvinssaus

 

Ingredienser:
2 personer

  • 400 g skrei

  • 2-3 småløk eller sjalottløk

  • 1 dl tørr hvitvin

  • 2 dl fløte

  • 1 fiskebuljong

  • Mandelpotet

  • Smør

  • 1 pakke spinat

  • Litt sukker (triks!)

  • Salt og pepper

Perfekt hverdags- og helgekos! Smørstekt skrei med kremet hvitvinssaus, potetmos og spinat.

Fremgangsmåte


Kutt løken og del den i to porsjoner. Skrell og kok potetene til de er møre.

Dryss salt og litt sukker over fisken – et lite hack for ekstra god smak! Stek i godt med smør på middels varme, og øs smøret over fisken underveis for en nydelig stekeskorpe.

Sausen:
Stek halvparten av løken til den blir blank. Tilsett fløte og hvitvin, og la det småputre noen minutter. Rør deretter inn buljong, salt og pepper, og smak til.

Potetmos:
Mos de kokte potetene og rør inn salt, muskatnøtt og smør. Spe med litt melk hvis du ønsker en mykere konsistens.

Tilbehør:
Stek spinaten og resten av løken med en klype salt til det faller sammen.

Voila! En skikkelig god middag – perfekt for både hverdag og helg!

Forrige
Forrige

Ramen med kylling

Neste
Neste

Fiskegrateng