Skrei med hvitvinssaus
Ingredienser:
2 personer
400 g skrei
2-3 småløk eller sjalottløk
1 dl tørr hvitvin
2 dl fløte
1 fiskebuljong
Mandelpotet
Smør
1 pakke spinat
Litt sukker (triks!)
Salt og pepper
Perfekt hverdags- og helgekos! Smørstekt skrei med kremet hvitvinssaus, potetmos og spinat.
Fremgangsmåte
Kutt løken og del den i to porsjoner. Skrell og kok potetene til de er møre.
Dryss salt og litt sukker over fisken – et lite hack for ekstra god smak! Stek i godt med smør på middels varme, og øs smøret over fisken underveis for en nydelig stekeskorpe.
Sausen:
Stek halvparten av løken til den blir blank. Tilsett fløte og hvitvin, og la det småputre noen minutter. Rør deretter inn buljong, salt og pepper, og smak til.
Potetmos:
Mos de kokte potetene og rør inn salt, muskatnøtt og smør. Spe med litt melk hvis du ønsker en mykere konsistens.
Tilbehør:
Stek spinaten og resten av løken med en klype salt til det faller sammen.
Voila! En skikkelig god middag – perfekt for både hverdag og helg!