Fiskegrateng
Dette er dobbelporsjon, halver for enkel eller lag to og frys ned den ene.
Ingredienser:
800 g torskefilet
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
2 vårløk
100 g smør
3 ss mel
3 dl melk
1 dl fiskekraft
2 dl fløte
1 neve parmesan
3 eggehvite (pisket)
1,5 ts muskat
Salt og pepper (etter smak)
Makaroni
Griljermel
Barnas favoritt! Fiskegrateng med en liten vri som virkelig falt i smak hos store og små.
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader og kok makaroni. Skjær torsken i biter før du lager sausen. Kutt og ha sjalottløk og hvitløk i panna sammen med smøret, la det frese litt før du rører inn melet. Ha så i melk, kraft og fløte. La sausen tykne før du tilsetter vårløk og parmesan. Smak til med krydderet. Pisk eggehvite og vend den inn i sausen.
Ha torsken og makaronien i en ildfast form og bland inn sausen. Strø over griljermel og sett i oven i 40-45 min.
Server sammen med poteter og råkost. Eller smørstekte brokkoli som vi hadde til.
God middag!