Fiskegrateng

 

Dette er dobbelporsjon, halver for enkel eller lag to og frys ned den ene.

Ingredienser:

  • 800 g torskefilet

  • 1 sjalottløk

  • 2 hvitløksfedd

  • 2 vårløk

  • 100 g smør

  • 3 ss mel

  • 3 dl melk

  • 1 dl fiskekraft

  • 2 dl fløte

  • 1 neve parmesan

  • 3 eggehvite (pisket)

  • 1,5 ts muskat

  • Salt og pepper (etter smak)

  • Makaroni

  • Griljermel

Barnas favoritt! Fiskegrateng med en liten vri som virkelig falt i smak hos store og små.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader og kok makaroni. Skjær torsken i biter før du lager sausen. Kutt og ha sjalottløk og hvitløk i panna sammen med smøret, la det frese litt før du rører inn melet. Ha så i melk, kraft og fløte. La sausen tykne før du tilsetter vårløk og parmesan. Smak til med krydderet. Pisk eggehvite og vend den inn i sausen.

Ha torsken og makaronien i en ildfast form og bland inn sausen. Strø over griljermel og sett i oven i 40-45 min.

Server sammen med poteter og råkost. Eller smørstekte brokkoli som vi hadde til.

God middag!

Forrige
Forrige

Skrei med hvitvinssaus

Neste
Neste

Bakt torsk med smør og sitron