Kyllingkjøttboller
Kyllingboller:
800 g kyllingkjøttdeig
2 hvitløksfedd
Brødsmuler
2 egg
1 ss løkpulver
En neve revet parmesan
Salt og pepper
Marinade:
100 g cherry tomater
3 ss tomatpuré
3 dl kyllingkraft
2 dl fløte
1 ss balsamico
1 ss cream fraîche
Salt og pepper
Annet:
Pasta
Frisk basilikum og parmesan på toppen
Kyllingkjøttboller i magisk tomatsaus. Nye digge smaker – verdt et forsøk!
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200 grader å begynn med og blande alle ingrediensene til kyllingkjøttbollene. Rull dem til små boller og legg dem på et stekebrett. Et godt tips er å smøre litt olje på hendene for å gjøre det lettere å forme kjøttbollene. Sett brettet i ovnen og la kjøttbollene steke i omtrent 18 minutter. Mens de steker, kan du lage sausen og sette på pastaen.
Varm opp olje og tomatpuré i en panne og fres det et par minutter før du tilsetter cherrytomater, kraft, balsamico og fløte. La sausen småputre i 15–20 minutter, og spe den gjerne ut med litt pastavann hvis den blir for tykk. Mot slutten kan du røre inn crème fraîche og toppe sausen med revet parmesan og frisk basilikum.
God middag!