Butter chicken
Ingredienser:
500 g kylling
1 løk
4 hvitløksfedd
2-3 cm fersk ingefær
2,5 dl kokosmelk
1 dl fløte
4 ss tomatpuré
1 ss garam masala
1 lime
Salt og pepper
Marinade:
4 ss gresk naturell yoghurt
1 ts spisskummen
1 ts salt
1 ts gurkemeie,
1 ts karri
1 ts kajennepepper
Fersk korriander
1/2 ts chiliflakes
1/2 ts pepper
Med hyggelig selskap på kjøkkenet lagde vi en deilig, og enkel, indisk butter chicken. Skikkelig helgedigg midt i uka!
Fremgangsmåte
Start med å lage marinaden og skjær kyllingen i biter. La kyllingen ligge i marinaden i hvertfall 10-15 minutter, lengre om mulig.
Kutt opp løk, hvitløk og ingefær. Stek deretter kyllingen til den får en fin stekeskorpe, og tilsett kokosmelk, fløte, tomatpuré og garam masala-krydder. La det småputre i minst 10 minutter.
Kok ris som tilbehør, og topp retten med frisk koriander og en skvis lime før servering for ekstra smak.
God middag!