Butter chicken

 

Ingredienser:

  • 500 g kylling

  • 1 løk

  • 4 hvitløksfedd

  • 2-3 cm fersk ingefær

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 1 dl fløte

  • 4 ss tomatpuré

  • 1 ss garam masala

  • 1 lime

  • Salt og pepper

Marinade:

  • 4 ss gresk naturell yoghurt

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts salt

  • 1 ts gurkemeie,

  • 1 ts karri

  • 1 ts kajennepepper

  • Fersk korriander

  • 1/2 ts chiliflakes

  • 1/2 ts pepper

Med hyggelig selskap på kjøkkenet lagde vi en deilig, og enkel, indisk butter chicken. Skikkelig helgedigg midt i uka!

Fremgangsmåte

Start med å lage marinaden og skjær kyllingen i biter. La kyllingen ligge i marinaden i hvertfall 10-15 minutter, lengre om mulig.

Kutt opp løk, hvitløk og ingefær. Stek deretter kyllingen til den får en fin stekeskorpe, og tilsett kokosmelk, fløte, tomatpuré og garam masala-krydder. La det småputre i minst 10 minutter.

Kok ris som tilbehør, og topp retten med frisk koriander og en skvis lime før servering for ekstra smak.

God middag!

Forrige
Forrige

Kyllingkjøttboller

Neste
Neste

Bakt blomkålsuppe