Kjøleskapsrester

 

Hvordan bruke opp rester i kjøleskapet? Her er 6 gode tips!

Restepizza 🍕
Bruk pizzadeig som base, og topp den med alle mulige rester fra kjøleskapet. Dette kan være grønnsaker som paprika, sopp, tomater, løk, og spinat, i tillegg til kjøttrester som kylling eller kjøttdeig. Ost som er til overs kan smeltes på toppen for en smakfull finish.

Pastasaus🍝
Lag en deilig pastasaus av rester som overmodne tomater, kokte grønnsaker eller til og med kjøtt. Du kan også bruke fløterester eller melk som base for en kremet saus. Bland ingrediensene sammen og la det småkoke for å lage en saus som kan fryses ned for senere bruk.

Vafler 🧇
Bruk opp melk, fløte eller yoghurt som er i ferd med å gå ut på dato ved å lage en røre til vafler. Du kan også tilsette frukt eller grønnsaker som begynner å bli overmoden, som bananer eller epler, i røren for å gi den ekstra sødme og smak.

Smoothie 🥤
Frukt og grønnsaker som er i ferd med å bli overmodne er perfekte for en smoothie. Bananer, bær, spinat, avokado og til og med grønnsaksrester kan blandes med yoghurt, kokosmelk, eller juice. Du kan også fryse frukt i porsjoner og bruke det når du vil lage en smoothie senere.

Omelett 🥚🥚
En omelett er en super måte å bruke opp små mengder grønnsaker, ost, kjøtt, eller til og med rester av kokte poteter. Bland ingrediensene med egg og stek alt sammen til en mettende og rask middag eller lunsj.

Suppe 🥣
En utmerket måte å bruke opp matrester på, enten det er grønnsaker, kjøtt eller kraft. Du kan koke opp alt fra rotgrønnsaker til bladgrønnsaker som spinat, og tilsette restene av kylling eller annet kjøtt.

Kraft 🍲
Samle opp grønnsaksskall, bein fra kjøtt, og stilker fra urter for å lage en hjemmelaget kraft. Dette kan fryses ned i porsjoner og brukes som base for supper, sauser eller gryteretter. Det er en enkel måte å få smak ut av matrester som ofte blir kastet.

Forrige
Forrige

Bakt blomkålsuppe

Neste
Neste

Torsk med rød pesto