Eplekake

 

Ingredienser:

  • 3 store norske epler

  • 3 ss sukker

  • 2 ss kanel

  • 200 g smør (mykt)

  • 150 g sukker

  • 4 egg

  • 170 g mel

  • 1 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljesukker

  • Ett dryss brunt sukker på toppen

Hva er ikke bedre enn saftig eplekake nå som høsten virkelig river ute? Epler i små biter (liker ikke når de blir for store) rørt i sukker og kanel før de går i røra – nam! Gjorde den så posete som overhodet mulig.

Fremgangsmåte

Skrell og kutt eplene. Bland de sammen med sukker og kanel og sett til side. Ha smør og sukker sammen og kjør det i kjøkkenmaskin til røra blir hvit. Rør inn ett og ett egg, og sikt over mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha i eplene og hell røra i en rund form. Stekes på 180 g i 40 minutter.

Nyt, den er så god!

Forrige
Forrige

One pot kyllinggryte

Neste
Neste

Gratinert kyllinggryte