Biff med peppersaus
Ingredienser:
500g biffkjøtt
Poteter
1/2 løk
2 hvitløksfedd
1 ts pepperkorn
2 dl fløte
2 dl oksekraft
2 ss Worcester sause
Salt & pepper
Timian
Olivenolje
Fersk persille
Brokkoli
En sykt god helgefavoritt! Biff, sprøstekte poteter og en deilig saus – kan man få bedre?
Fremgangsmåte
Kok poteter til de er nesten ferdige, jeg kokte mandelpoteter i 10 minutter. Skjær de i biter og ha på olje, salt og timian. Stek i ovnen eller Airfryer til de er gylden.
Salt og pepre kjøttet og stek det. Sett kjøttet til side og la det hvile mens du lager sausen.
Sausen lager du slik: kutt løk og hvitløk og stek på panna sammen med pepperkornene. Ha i Worcester saus og la dette surre noen minutter. Ha så i fløte og kraft og la det putre til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og evt. mer Worcester saus.
Skjær opp kjøttet, og server det slik du ønsker. Jeg likte å lage en skål med poter i bunnen, så kjøttet og sausen over, toppet med fersk persille.
Server gjerne med kokt eller stekt brokkolini eller brokkoli.
Nydelige smaker!