Baghali Polo, persisk ris med dill
Ingredienser:
500 gram ris
4 potter med økologisk dill fra änglamark
100 gram økologisk plantebasert smør
2 hele økologiske hvitløk
3 bokser økologiske store hvite bønner
50 gram pistasjnøtter
1 SS salt.
Fremgangsmåte
Ta 500 gram langkornet, indisk basmatiris i en gryte og hell kaldt vann i. Vask grundig og hell vannet fra. Gjenta 3 ganger for å vaske bort stivelsen. Dette gir mer luftig og digg ris. Fyll vann til omkring et fingerledd over risen og sett til å koke på full bluss.
Åpne boksene med økologiske bønner og skyll i en sil med kaldt vann. Høst dill fra hagen din, eller bruk 4 potter med økologisk dill fra änglamark. COOP har fast tilbud på 2 stk urter. Vær generøs med dillen, det blir hodesmaken i denne retten!
Når risen har kokt på full bluss i 5 minutter, helles den opp i en sil og skylles med kaldt vann. Dette fjerner mer stivelse og risen legges tilbake i gryten med 100 ml ekstra vann. Rør i 100 gram plantesmør og 1 spiseskje med salt. Skru ned på under halv varme. Går din komfyr til 12, da setter du den på 5. Går din komfyr til 6, så sett den på 3. Å lage perfekt ris er som å danse, man må bevege seg til sin partners rytme og hver ris har sin egen karakteristikk, så ikke mist motet hvis din ris ikke blir perfekt første gang.
Finhakk dillen og ha den oppi risen. Skrell 2 hele hvitløk og skjær hvitløksfeddene i to, kast de i gryten og rør rundt. Ta lokk på og la hele greia stå og dampe seg god i 1 time.
Anrett med Q planti, plantebasert rømme og hakket pistasjnøtter på toppen. Passer veldig godt med fermenterte agurker.
Parsa Massahi viser hvordan tilberede baghali polo.