Soppburger med Coleslaw
Ingredienser:
Frityrstekt sopp
500 Gram piggsopp eller østerssopp
200 Gram økologisk hvetemel
50 Gram næringsgjær
350 Gram vann
Økologisk svart pepper
½ Spiseskje salt
Coleslaw
1 Lite økologisk kålhode
1 Økologisk gulrot
1 Økologisk pastinakk
1 Økologisk rødløk
1 Glass Hellman's veganske majones
Saften og skallet fra 1 økologisk lime
Tilbehør
Gochujan
Hellman’s veganske majones
Crispy syltet agurk
1 Pakke burgerbrød
Sesamolje
Änglamark er Norges største og vår egen økoserie med økologiske, miljø- og allergivennlige produkter. Her finner du et bredt utvalg produkter, med alt fra pasta og frukt til hygiene- og velværeartikler.
Fremgangsmåte
Denne burgeren er utrolig god comfort food, så hvis du har hatt en litt hard dag, eller bare ønsker å skjemme bort noen du er glad i (gjerne inkludert deg selv), da er denne burgeren som en varm klem i soppform.
Coleslawen lages ved å raspe gulrot, kål og pastinakk og finsnitte løken. Grønnsakene blandes sammen i en bolle, sammen med 1 glass Hellman’s veganske majones og saften fra 1 lime. Du velger selv om du vil raspe skallet opp i, det tilføyer en nydelig lime aroma, men kan også være litt dominerende. Bland sammen næringsgjær, hvetemel, vann, svart pepper og salt i en bolle og pisk det til en røre.
Riv soppen din opp i røren i strips, rør rundt og la soppen trekke røren til seg. Frityrstek i olje ved minimum 180 grader C, til soppen er gyldenbrun til mørkebrun. Legg soppen til tørk på papir og salt hell salt over, mens oljen fortsatt er varm. Bland gochujan, eller sriracha hvis du ønsker, med Hellman’s veganske mayonnaise og spre det utover et ristet burgerbrød. Ta i coleslawen, soppen og litt sesamolje. Topp med crispy agurk i skiver og bit deg gjennom en drøm av en burger.