Nachos med Bønnedipp og Erteguacamole
Ingredienser:
Nachos
2 poser økologiske tortilla chips
2 økologiske rødløk
2 bokser økologiske hvite eller svarte bønner
1 glass med jalapeño hvis du er spice-aficionado.
Erteguacamole
1 potte med økologisk koriander
1 økologisk lime
½ pose frosne erter
1 boks med plantebasert rømme
1 fedd hvitløk
Dipp
250 gram økologisk tofu
2 SS næringsgjær
1 klype salt
Tilbehør
2 glass økoligisk salsa
Fremgangsmåte
Nachos
Ultimativ fredagskos! En twist på norskikansk tacokveld.
Sett ovnen på 250 grader. Ta chips opp i på en stekeplate og rens bønnene i en sil under kaldt vann. Skjær løken i fine ringer, vend dem i litt olje og fordel dem jevnt på toppen av chipsen. Sett i ovnen og bak til løkringene er crispy gyldenbrune. Hvis du er glad i spice så tilføy jalapeño før chipsen går i ovnen.
Erteguacamole
Ta ½ pose med frosne erter, 1 potte med koriander, 1 skrellet lime, 1 fedd hvitløk, 1 boks med plantebasert rømme og litt salt opp i en blender og blend det til en nydelig grønn erteguacomole. Da kan du spise fantastisk guacamole til dine chips uten å få dårlig samvittighet eller komme i krangel pga. avocadoforbruket ditt. Og ikke nok med at erter kan dyrkes i Norge, de er også en sånn vekst som forbedrer jorden mens de dyrkes. Trivelige planter ass.
Dipp
Drener tofuen og legg den i en skål. Knus den med nevene inntil den har eggerøre konsistens og bland inn 2 spiseskjeer næringsgjær og litt salt. Så snart chipsen kommer ut av ovnen, helles denne blandingen på toppen. Varmen fra chipsen gjør at næringsgjæren får en nydelig ostesmak, men i stedet for slemme mettede fettsyrer får vi fiber, protein og en herlig mengde b-vitaminer. Lenge leve gjær!
Server med økologisk salsa, koriander og ekstra limeskiver på siden.