Nachos med Bønnedipp og Erteguacamole

 

Ingredienser:

Nachos

  • 2 poser økologiske tortilla chips

  • 2 økologiske rødløk

  • 2 bokser økologiske hvite eller svarte bønner

  • 1 glass med jalapeño hvis du er spice-aficionado.

Erteguacamole

  • 1 potte med økologisk koriander

  • 1 økologisk lime

  • ½ pose frosne erter

  • 1 boks med plantebasert rømme

  • 1 fedd hvitløk

Dipp

  • 250 gram økologisk tofu

  • 2 SS næringsgjær

  • 1 klype salt

Tilbehør

  • 2 glass økoligisk salsa

Fremgangsmåte

Nachos

Ultimativ fredagskos! En twist på norskikansk tacokveld.

Sett ovnen på 250 grader. Ta chips opp i på en stekeplate og rens bønnene i en sil under kaldt vann. Skjær løken i fine ringer, vend dem i litt olje og fordel dem jevnt på toppen av chipsen. Sett i ovnen og bak til løkringene er crispy gyldenbrune. Hvis du er glad i spice så tilføy jalapeño før chipsen går i ovnen.

Erteguacamole

Ta ½ pose med frosne erter, 1 potte med koriander, 1 skrellet lime, 1 fedd hvitløk, 1 boks med plantebasert rømme og litt salt opp i en blender og blend det til en nydelig grønn erteguacomole. Da kan du spise fantastisk guacamole til dine chips uten å få dårlig samvittighet eller komme i krangel pga. avocadoforbruket ditt. Og ikke nok med at erter kan dyrkes i Norge, de er også en sånn vekst som forbedrer jorden mens de dyrkes. Trivelige planter ass.

Dipp

Drener tofuen og legg den i en skål. Knus den med nevene inntil den har eggerøre konsistens og bland inn 2 spiseskjeer næringsgjær og litt salt. Så snart chipsen kommer ut av ovnen, helles denne blandingen på toppen. Varmen fra chipsen gjør at næringsgjæren får en nydelig ostesmak, men i stedet for slemme mettede fettsyrer får vi fiber, protein og en herlig mengde b-vitaminer. Lenge leve gjær!

Server med økologisk salsa, koriander og ekstra limeskiver på siden.

Forrige
Forrige

Fermenterte crispy agurker

Neste
Neste

Linguine med sopp