Kyllingpai
Ingredienser:
Bunn:
150 g smør
200 g mel
2 ss vann
Fyll:
450 g kylling
1 pk chorizo (kan byttes ut med bacon)
2 småløk eller 1/2 stor
2 hvitløksfedd
2 never spinat
3 egg
3 dl melk
2 ss rømme
1/2 ts muskatnøtt
1 ts paprikakrydder
Salt og pepper
Revet ost
Kyllingpai med spinat og chorizo, en sikker vinner! Perfekt kosemat til store og små, hverdag som fest.
Fremgangsmåte
Start med å smuldre smør og mel sammen, og tilsett vann til deigen blir smidig. La deigen hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter. Kutt opp løk og hvitløk og stek sammen med chorizo. Tilsett kyllingen når løken er blank, og stek til kyllingen er nesten gjennomstek. Tilsett så spinaten og stek videre til den har falt sammen. Lag sausen med å piske sammen egg, rømme, melk og krydder.
Trykk ut deigen i en pai form og lag små hull med en gaffel. Ha i kyllingblandingen og hell over sausen. Topp med ost og sett i ovnen på 200 grader i ca 30-35 minutter.
Server med en frisk salat.