Kylling i tomatsaus
Ingredienser:
500-600 g kyllingfilet eller bryst
1 pk fersk mozzarella
Rosemarinkrydder
Paprikakrydder
Salt og pepper
1 squash
Sopp
1 rødløk
Tomatsaus:
1 pk hakkede tomater
1 dl kraft
1 dl fløte
Basilikum (ca 2 ts)
Oregano (ca 2 ts)
Salt og pepper
Klar for den saftigste kyllingen du har smakt? Denne vil ikke skuffe deg! Bakt kylling med mozzarella i deilig kremet tomatsaus og grønnsaker.
Fremgangsmåte
Start med å skjære lommer i kyllingen, legg inn mozzarellaosten og krydre. Stek så kyllingen i panna ett par minutter på hver siden til den får en gylden skorpe. Sett kyllingen på 200 grader i 18-20 minutter. Ha på revet ost når det er 5 minutter igjen av steketiden.
Mens kyllingen er i ovnen lager du tomatsausen. Ha i alle ingrediensene og la det koke til kyllingen er ferdig. Husk å røre. Hell så tomatsausen over kyllingen når du tar den ut av ovnen. Topp med basilikum, gjerne fersk, det var jeg fri for.
Kutt opp grønnsakene og stek dem i panna til de blir møre og gylne.
Denne retten er så god at verken voksne eller barn savner potet eller pasta, men om du gjør det – sleng det på