Julens ostekake
Bunn:
100 g digestivekjeks
200 g pepperkaker
100 g smør
Ostefyll:
1 dl appelsinjuice
1 ss appelsinskall
450 g smøreost naturell (jeg brukte 200 g Philadelphia og 250 g snøfrisk)
100 g sukker
3 dl fløte
4 gelatinplater
150 g hvit sjokolade
En skikkelig godsak, frisk, fyldig og julete!
Fremgangsmåte
Knus kjeksen og bland inn smeltet smør. Klem den ned i kakeformen og sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann og smuldre sammen sukker og appelsinskall. Ha så kremosten i sukkerblandingen og visp dette til en myk krem. Varm opp appelsinjuice til nesten kokepunkt og ha gelatinplatene oppi. Rør til de er oppløst og tilsett så dette i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Visp sammen.
Visp fløte til krem og vend det forsiktig sammen med ostekremen. Ha det over kakebunnen og sett den i kjøleskapet over natta (minimum 8–9 timer).
Pynt med, ja det du vil!