Julens ostekake

 

Bunn:

  • 100 g digestivekjeks

  • 200 g pepperkaker

  • 100 g smør

Ostefyll:

  • 1 dl appelsinjuice

  • 1 ss appelsinskall

  • 450 g smøreost naturell (jeg brukte 200 g Philadelphia og 250 g snøfrisk)

  • 100 g sukker

  • 3 dl fløte

  • 4 gelatinplater

  • 150 g hvit sjokolade

En skikkelig godsak, frisk, fyldig og julete!

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland inn smeltet smør. Klem den ned i kakeformen og sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Legg gelatinplatene i kaldt vann og smuldre sammen sukker og appelsinskall. Ha så kremosten i sukkerblandingen og visp dette til en myk krem. Varm opp appelsinjuice til nesten kokepunkt og ha gelatinplatene oppi. Rør til de er oppløst og tilsett så dette i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Visp sammen.

Visp fløte til krem og vend det forsiktig sammen med ostekremen. Ha det over kakebunnen og sett den i kjøleskapet over natta (minimum 8–9 timer).

Pynt med, ja det du vil!

Forrige
Forrige

Bakt torsk med smør og sitron

Neste
Neste

Holiday snack