Gratinert blomkål med spekeskinke

 

Ingredienser:

  • 2/3 pk med spekeskinke

  • 2 blomkål

  • 1 boks cream fraiche

  • 200 g revet ost

  • 1 løk

  • 3 hvitløksfedd

  • 1,5 dl oksekraft

  • 1/2 ts cayennepepper

  • 1/2 chilipulver

  • 1 ts tørket basilikum

  • Salt og pepper

  • Fersk basilikum

  • Fersk persille

Denne var jeg faktisk litt skeptisk til (da jeg har smakt en del dårlig gratinert blomkål med liten smak), men den gikk rett hjem hos alle fem!

Fremgangsmåte

Start med å dele blomkålen i buketter og kok de til de blir møre (men ikke faller sammen). Sett ovnen på 200 grader. Stek finhakket løk og hvitløk i panna og tilsett kraft, la det små putre før du tilsetter en boks cream fraiche, la dette koke og tilsett så halvparten av osten. Tilsett krydder, og smak til med salt og pepper.

Ha blomkålen og ostesausen over i en ildfast form og sett dette i ovnen i 15 min. Jeg stekte også spekeskinken i ovnen på samme tid.

Dryss så over spekeskinke og topp med fersk persille og basilikum.

Forrige
Forrige

Stekte kyllingwraps

Neste
Neste

Matpakketips til skole- og barnehagestart