Gnocchi med tomatsaus og bacon
Ingredienser:
Gnocchi:
1 kg potet (helst mandel)
3 eggeplommer
3 ss mel
50 g parmesan
Litt pepper
Tomatsaus:
2 sjalottløk
5-6 store tomater
2 hvitløksfedd
2 ss tomatpuré
2 dl grønnsakskraft/buljong
Bacon
Salt og pepper
En første gang for alt! Kanskje ikke så raskt, men så godt! Perfekt helgemat.
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 225 grader. Bruk en gaffel og stikk noen hull i skallet på potetene. Sett dem i ovnen i 30 min. Avkjøl dem etter de er tatt ut. Mens potetene er i ovnen lager du tomatsausen. Stek bacon, hakk opp tomat, sjalottløk og hvitløk og stek det sammen med bacon. Tilsett tomatpuré. La den surre litt før du har i kraft/buljong. Skru ned varmen og la den så putre videre.
Skjær potetene i to og skrap ut innholdet med en skje. Mos potetene og ha i mel, eggeplommer, parmesan og pepper. Kna alt sammen til det blir en jevn og glatt deig. Del den så i fire og rull ut pølser som du kutter i små biter. Bruk en gaffel og rull bitene til du får et mønster i gnocchien. Kok opp vann og ha i alle bitene. Når de begynner å flyte er de ferdig. Bland så gnocchien med tomatsausen og topp med parmesan.