Gnocchi med tomatsaus og bacon

 

Ingredienser:

Gnocchi:

  • 1 kg potet (helst mandel)

  • 3 eggeplommer

  • 3 ss mel

  • 50 g parmesan

  • Litt pepper

Tomatsaus:

  • 2 sjalottløk

  • 5-6 store tomater

  • 2 hvitløksfedd

  • 2 ss tomatpuré

  • 2 dl grønnsakskraft/buljong

  • Bacon

  • Salt og pepper

En første gang for alt! Kanskje ikke så raskt, men så godt! Perfekt helgemat.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader. Bruk en gaffel og stikk noen hull i skallet på potetene. Sett dem i ovnen i 30 min. Avkjøl dem etter de er tatt ut. Mens potetene er i ovnen lager du tomatsausen. Stek bacon, hakk opp tomat, sjalottløk og hvitløk og stek det sammen med bacon. Tilsett tomatpuré. La den surre litt før du har i kraft/buljong. Skru ned varmen og la den så putre videre.

Skjær potetene i to og skrap ut innholdet med en skje. Mos potetene og ha i mel, eggeplommer, parmesan og pepper. Kna alt sammen til det blir en jevn og glatt deig. Del den så i fire og rull ut pølser som du kutter i små biter. Bruk en gaffel og rull bitene til du får et mønster i gnocchien. Kok opp vann og ha i alle bitene. Når de begynner å flyte er de ferdig. Bland så gnocchien med tomatsausen og topp med parmesan.

Forrige
Forrige

Tikka masala suppe

Neste
Neste

One-pot gryterett