Sarah Bernard

Sarah Bernard

Sarah Bernard er en skikkelig konfektkake med marsipanbunn og sjokoladesmørkrem – og den er naturlig glutenfri! Stikk ut stjerner eller form et juletre og nyt den i små biter til kaffen.

4 PORSJONER

Ingredienser til Sarah Bernard

Marsipanbunn

  • 500 g marsipan

  • 2 eggehviter

  • 100 g sukker


Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C.

  2. Riv marsipanen grovt, og visp den med eggehviter og sukker til en jevn deig.

  3. Dekk en langpanne (ca. 25 x 30 cm) med bakepapir og fordel massen i formen. Stek kaken i ovnen i 12-15 min til den er gyllen. Avkjøl.

Smørkrem

  • 300 g mykt smør

  • 200 g melis

  • 5 ss kakao

  • 250 g melkesjokolade, smeltet og avkjølt

  • 1 dl kremfløte


Fremgangsmåte

  1. Visp smør, melis og kakao lyst og luftig. Tilsett den smeltede, avkjølte sjokoladen. Rør inn kremen litt om gangen og visp det kremete og luftig.

  2. Fordel smørkremen på marsipanbunnen og sett kaken i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen til sjokoladeovertrekket.


Sjokoladeovertrekk

  • 200 g mørk sjokolade

  • 1 ss kokosolje


Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokolade og kokosolje i en bolle over vannbad. Rør det glatt. Hell sjokoladen over kaken og sett kaken i fryseren i 30 min eller til sjokoladen har stivnet.

  2. Skjær kaken i små stjerner eller i annen ønsket form. Hvis kaken ikke skal serveres med det samme, kan den oppbevares i kjøleskapet.

Oppskriften kommer fra Coop Mega.

Les flere juleoppskrifter fra Mega her: https://coop.no/mega/julemat/

Forrige
Forrige

Seitanribbe med rosenkål

Neste
Neste

Lutefisk med sennepsskum, potet og bacon