Vega Delikatesser

 

Hva: Produksjon og salg av fersk og videreforedlet fisk

Sted: Vega

Omsetning i Coopbutikker 2021: kr 3 962 830

Antall produkter i sortimentet: ca 55

Beliggenhet: Vega

Antall årsverk: 10

Hjemmeside

 
 

Vega Delikatesser AS har drevet med produksjon og salg av fersk og videreforedlet fisk siden 1995. Bedriften er lokalisert på Igerøy i Vega kommune i Nordland. Ekteparet Jorunn og Kato Fredriksen startet opp bedriften og drev de første årene i all hovedsak med leieskjæring – filetering av store mengder hyse, steinbit og torsk som deretter ble vakuumpakket og sendt til grossister i Trondheim. Det var da totalt 5 ansatte i bedriften.

Samtidig produserte man konsumvarer, fryste produkter i vakuum,  egen lutefisk og røkt laks. I 1999 kunne bedriften smykke seg med tittelen « Norgesmester i røykt laks» tildelt av Norske Sjømatbedrifters Landsforening. Det har i ettertid ikke blitt flere Norgesmesterskap, men oppskriften på røykt laks er i behold og laksen smaker det samme som den gjorde den gang.  Produksjonen av røkt laks økte også som følge av at bedriften fikk en slik anerkjennelse og dette gav ny inspirasjon til å utvikle nye produkter. 

Etter hvert som kundegrunnlaget økte, så man behovet for å levere sjømatprodukter utover egne produserte varer som eksempelvis skalldyr. Dette gjør at vi i dag kan si at vi er en totalleverandør av fisk og skalldyr fordelt på ca 150 produkter.

I 2006 gikk Andrè Møller inn på eiersiden og har siden da vært medeier av bedriften sammen med Kato og Jorunn. Bedriften har økt omsetningen fra 15 mill til i dag ca. 27. mill. årlig. Antall ansatte har økt fra 5 ansatte til 15 ansatte fordelt på 12,5 årsverk.

Nordland er et langstrakt fylke, vi er avhengig av gode kommunikasjonsløsninger for å å levere ferske konsumvarer til forbrukere.  For å sikre leveransene best mulig, besluttet vi å kjøpe egen lastebil i 2012. Vi kjører våre varer selv til våre kunder i nærområdet. Utover dette samarbeider vi med Hurtigruten og lokale transportører både på båt og bilsiden og vi pakker og sender varer 3 dager i uken.

Våre produksjonslokaler i Igerøy er de gamle lokalene som Igerøy Samvirkelag i sin tid hadde butikk og materiallager. De eies i dag av Fredriksens Eiendom AS og Vega Delikatesser er leietaker. I 2013 utvidet vi vår produksjon med Sushi. Dette var en suksess og det tvang seg etter hvert fram at vi trengte egne lokaler til dette. Denne produksjonen er i dag i gamle Vega Media sine lokaler, et eget bygg ved siden av de øvrige lokalene. Dette bygget rommer også en egen filètavdeling.  Dette bygget er også eid av Fredriksen Eiendom AS.

De siste årene har bedriften sett behovet for å rendyrke rollene i administrasjonen. Våren 2015 ansatte man derfor ny daglig leder . Kato Fredriksen som har betjent de fleste rollene siden 1995 er nå salgs- og produktansvarlig.

 
 

“Vega Delikatesser AS har drevet med produksjon og salg av fersk og videreforedlet fisk siden 1995”

 
 
Forrige
Forrige

Lundal

Neste
Neste

HA Hanssen