Hoffsaus

 

Hva: Fermenterte chilisauser og andre chili-relaterte produkter

Sted: Bodø

Selges: Obs City Nord og utvalgte Extrabutikker i Bodø.

Antall årsverk: 2

Bestselger: Rød Hoff

Hjemmeside

 
 

Hvem lager Hoffsaus?

Vi er Simon Normann Engen, og Rasmus Johnsen Skoglund. Vi jobber begge to som kokker, og har lang erfaring innen matbransjen. Hoffsaus er et hobbyprosjekt som har vokst seg til en vaskeekte bedrift. Og vi er overveldet og takknemlig over den fantastiske responsen vi har fått.

Simon har i mange år jobbet som kokk, kjøkkensjef og til sist konsern-kjøkkensjef for en gruppe restauranter i Bodø. Simon er Årets arktiske kokk flere ganger enn man kan telle, og dro i land en sterk 3.plass i NM for kokker i 2016.

Rasmus har bodd og jobbet på restauranter i Stavanger i en årrekke. I dag er han Matfaglig ansvarlig for en restaurantgruppe som har restauranter i hele landet. Han har deltatt i flere kokkekonkurranser og har en bronse fra Årets kokk2017.

Begge to har siden 2018 vært fast inventar på Team Norway som konkurrerer i det uoffisielle VM for kokker, Bocuse d´Or.

Vi begge elsker chilisauser, og har alltid vært fascinert av fermentering. Vi elsker fruktige chilisauser uten at det trenger å være for mye styrke (Vi liker å kunne bruke mye!), men fant aldri den perfekte for oss. Så vi satte like godt i gang med å prøve å lage det selv. Etter et par år med å lage til oss selv og venner så kom spørsmålene fra butikker og restauranter som ville selge sausene våre. Sånn er den kaken bakt. Hyggelig å møte dere!

 

“Frukt-drevne chilisauser som har akkurat passe mye kick”

 

Rød Hoff – Rød chili, sammen med mango og havtorn. Nærmeste vi har en «vanlig» chilisaus i Sriracha-stil. Dette er «allrounderen» vår. Vi bruker den på alt! Til topping på egg er den fantastisk, og den kan brukes alle plasser du ellers ville brukt chilisaus. Bruk den i dressinger, på pizza, på taco eller i en gryte for å spice opp. En av våre favoritting er å blande med litt soya, og honning, og bruke som saus til kyllingvinger.


Grønn Hoff – Jalapeño, sammen med Ananas og Koriander. Litt sterk og litt syrlig! Denne sausen bruker vi mye til rødt kjøtt. Den frisker godt opp og kutter gjennom tyngden. Perfekt til grillmat og BBQ. Og funker knallgodt på stekt kylling.  Vi bruker den ofte når vi lager salsa, eller guacamole. Den funker også som topping til de fleste ting som du kan stable i et brød, en lefse, en tortilla eller et tacoskjell!


Gul Hoff – Gul cayenne, sammen med eple og Limeblad. Den fruktigste av de vi har. Også den mildeste. Her er det mye lukt og smak av limeblad. Denne er utrolig god til mer «eksotiske» retter.  Vi bruker den sammen med soya, lime og en liten dæsj eddik til sashimi eller ceviche. Eller sammen med en terning smør i wok eller stekte svinestrimler. Den funker også knall i en salat for å gi litt piff. Prøv å vende opp hjertesalat sammen med litt av denne og litt olivenolje!

 

Cowboy Candy – Kandiserte jalapeños, sprø sterk og søt. Skiver av jalapeño som blir kokt i en lake med eddik og sukker. Den får en fast og sprø konsistens, og kombinasjonen søtt og sterkt synes vi er helt magisk. Funker helt kanon på burger og i taco. Og hakket opp og blandet med litt koriander så er det magisk på grillet kjøtt og kylling. Selv spiser vi dette som snacks. Væsken som jalapeñosen kommer i er helt fantastisk å pensle på BBQ, kjøtt eller fisk som skal bakes/grilles på høy temperatur, eller bare bittelitt i en soyasaus til f.eks sushi.

 
Forrige
Forrige

Byfeskeren

Neste
Neste

Bønner i byen