Sarah Bernard
Sarah Bernard er en skikkelig konfektkake med marsipanbunn og sjokoladesmørkrem – og den er naturlig glutenfri! Stikk ut stjerner eller form et juletre og nyt den i små biter til kaffen.
4 PORSJONER
Ingredienser til Sarah Bernard
Marsipanbunn
500 g marsipan
2 eggehviter
100 g sukker
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 °C.
Riv marsipanen grovt, og visp den med eggehviter og sukker til en jevn deig.
Dekk en langpanne (ca. 25 x 30 cm) med bakepapir og fordel massen i formen. Stek kaken i ovnen i 12-15 min til den er gyllen. Avkjøl.
Smørkrem
300 g mykt smør
200 g melis
5 ss kakao
250 g melkesjokolade, smeltet og avkjølt
1 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Visp smør, melis og kakao lyst og luftig. Tilsett den smeltede, avkjølte sjokoladen. Rør inn kremen litt om gangen og visp det kremete og luftig.
Fordel smørkremen på marsipanbunnen og sett kaken i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen til sjokoladeovertrekket.
Sjokoladeovertrekk
200 g mørk sjokolade
1 ss kokosolje
Fremgangsmåte
Smelt sjokolade og kokosolje i en bolle over vannbad. Rør det glatt. Hell sjokoladen over kaken og sett kaken i fryseren i 30 min eller til sjokoladen har stivnet.
Skjær kaken i små stjerner eller i annen ønsket form. Hvis kaken ikke skal serveres med det samme, kan den oppbevares i kjøleskapet.
Oppskriften kommer fra Coop Mega.
Les flere juleoppskrifter fra Mega her: https://coop.no/mega/julemat/