Risboller med appelsin og havsalt
Med et par lettvinte grep kan du løfte de klassiske risbollene til fristende små konfektbiter.
At de er enkle å lage med barna, kombinert med den milde, gode smaken, gjør disse stekefrie julekakene til en sikker familiefavoritt!
God smak er ikke synonymt med kompliserte oppskrifter og mange ingredienser. God smak handler om kombinasjonen av de rette råvarene, noe denne risbolle-oppskriften er et perfekt eksempel på.
Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 45 minutter
Antall kaker: ca. 24
1. Velg en spennende sjokolade
Bytt ut den vanlige kokesjokoladen med en smaksatt sjokolade. Gå gjerne for mørk sjokolade med mye kakao for en dypere smak, gjerne med hint av sitrus, ingefær, karamell eller chili. Velg din favoritt!
Ønsker du vegansk sjokolade, kan vi anbefale Coop mørk kokesjokolade og Coop 70% kokesjokolade.
I denne oppskriften har vi brukt den økologiske Änglamark Orange Almond 55%.
Den har en herlig mørk og fyldig sjokoladesmak med appelsin og mandler.
2. Bruk langpanne
Bruk en liten langpanne i stedet for de vanlige papirformene. Det er mye enklere å forme én stor riskake, som du setter i fryseren eller kjøleskapet for å stivne, enn å lage mange små risboller i papirformer.
Når alt har stivnet, skjæres den store riskaken til små, delikate munnfuller – den perfekte julekonfekten. Aldri har det vært enklere og raskere å fylle opp kakeboksen med godsaker for store og små.
Litt grovt salt på risbollene smeller som små smaksbomber innimellom all den herlige sjokoladesmaken.
Dette trenger du:
250 g Delfia kokosfett
200 g Änglamark Orange Almond 55% (eller tilsvarende)
3 ss espresso (sterk kaffe)
1 stk. appelsin, revet skall av
2 stk. egg
180 g sukker
100 g puffet ris
1 ts grovt havsalt
Slik gjør du:
Smelt kokosfett og sjokolade sammen i en kasserolle på svak varme. Rør inn espresso og revet appelsinskall. Sett til avkjøling.
Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis (5 minutter).
Rør sammen sjokolademiksen og eggedosis til alt er godt blandet.
Vend inn puffet ris og bland godt sammen.
Kle en liten langpanne (ca. 30x20 cm) med plastfolie. Hell over risblandingen og jevn ut med en slikkepott. Dryss over salt og sett i frysen i 30 minutter til risblandingen har stivnet. Du kan også sette formen i kjøleskapet, men da vil det ta lenger tid.
Bruk en varm kniv og skjær i passe store kuber. Oppbevar kjølig i plastposer for å forhindre at risbollene tørker ut.
Tips: du kan også bruke små papirformer hvis du vil lage tradisjonelle risboller.
Flere oppskrifter:
Oppskriften kommer fra Coop Mega:
Se flere oppskrifter på julekaker her: https://coop.no/mega/julekaker/