Overskuddsmat blir til festmåltid på Aspmyra!
Når fotballklubbene Bodø/Glimt og Vålerenga møtes på banen, er det alltid forventninger til en spennende kamp. Men denne gangen var det også noe ekstra som trakk publikum til Aspmyra Stadion. Rett utenfor stadion ble de møtt av ivrige elever fra Restaurant- og matfag ved Bodø VGS, som hadde forvandlet overskuddsmat fra Coop Nordland til deilige retter som pølsesuppe, lammegryte, wraps, og mer.
Dette initiativet er et glimrende eksempel på hva samarbeid kan utrette. Coop Nordland, Bodø/Glimt, Ungt Entreprenørskap og Restaurant- og matfag ved Bodø VGS gikk sammen for å løse en felles utfordring: Hvordan kan vi redusere matsvinnet og samtidig gi folk en minneverdig opplevelse?
Vi vil først og fremst takke Restaurant og Matfag ved Bodø VGS for deres flotte innsats og kreativitet. En stor takk rettes også til Ungt Entreprenørskap som spilte en nøkkelrolle i å forbinde skole og næringsliv. Og sist, men ikke minst, en hjertelig takk til Bodø/Glimt for å ha lagt til rette for dette på selve kampdagen.
Mange benyttet anledningen til å nyte et måltid på Aspmyra denne søndagen, og ble en del av en begivenhetsrik ettermiddag i Bodø.
Ved å jobbe sammen, har vi tatt et skritt nærmere en fremtid hvor bærekraft står i sentrum og der vi sammen bekjemper matsvinn. Dette er bare begynnelsen, og vi ser frem til flere slike tiltak i fremtiden!
Takk til alle som deltok og støttet dette viktige initiativet. Sammen skaper vi en forskjell!