Økonomistudenter med en fot i praksis

To våkne mammaer fikk med seg at Coop Nordland søkte etter studentmedarbeidere uten arbeidserfaring. Det er Oda (21) og Elisabeth (21) glad for i dag.

Økonimistudentene Elisabeth og Oda.

Økonimistudentene Elisabeth og Oda.

Det er også Berit Wilhelmsen, økonomidirektør i Coop Nordland, glad for. Hun brenner for at næringslivet skal være sitt samfunnsansvar bevisst, og bidra til gode overganger mellom studentliv og arbeidsliv.

– Det er helt vanlig å oppleve at kunnskapen du har fått gjennom studiet, oppleves som lite relevant når du kommer ut i jobb. Bedriftene bruker kanskje helt andre metoder og systemer enn det som presenteres i en studiesituasjon. Hvem skal ta ansvar for å gjøre overgangen mellom studentliv og arbeidsliv god, om ikke bedriftene skal gjøre det, spør Berit.

Et helt naturlig sted å rekruttere studentarbeidstakere til regnskap, var de økonomiske utdanningene ved Nord Universitet. Søkerne skulle ha relevant bakgrunn, men ikke være kommet så langt i studieløpet.
– Vi vil jo at de skal bli værende en stund, sier Berit.

Økonimistudentene Elisabeth og Oda.

Berit Wilhelmsen, økonomidirektør i Coop Nordland, Oda Helstad og Elisabeth Simonsen.

Oda Helstad og Elisabeth Simonsen var to av de heldige.

– For meg er denne jobben veldig relevant i forhold til studiet, sier Elisabeth. Hun er over midtveis i sin bachelor i økonomi og ledelse ved Nord universitet, og selv om flere ting er gjenkjennbare, mener hun at det først og fremst er i praksis at hun virkelig lærer.
– Min fordypning blir nok i økonomistyring, noe jeg kan takke studentjobben for, sier Elisabeth, som synes det er fint å ha en jobb som tilrettelegger for det å være student, for eksempel hvis forelesningene er midt på dagen. Da kan timene forskyves.

Berit er brennende opptatt av å se på studenter som en ressurs for næringslivet.

– Ikke bare er de arbeidsomme og flinke. De tilfører oss som bedrift verdifull input og påfyll fra en ny generasjon som også er våre fremtidige kunder, sier hun. 

For Coop Nordland handler studentjobber om å ta et samfunnsansvar. Om sosial bærekraft.
– Vi tilbyr en utviklingsarena for studentene, og får lærevillig og topp motivert arbeidskraft som tar det digitale fort. Det gir oss også fleksibilitet og mulighet til å prioritere utvikling av driften, sier Berit. Vi har så mye igjen for å gi studenter relevant kjennskap til arbeidslivet.

Oda beskriver seg selv som en person som liker to streker under svaret, og har alltid vært fasinert av tall. Gjennom bachelorstudiet i økonomi og ledelse har hun planlagt fordypning i økonomistyring, og mener praksisen har hjulpet henne til å velge en retning.
– Selv om det er et stort gap mellom teori og praksis, kjenner jeg mye igjen. Det som er så fint med arbeidsmiljøet her, er at ingen spørsmål er for dumme. Her kan vi spørre om alt vi lurer på, og få gode svar. Det gir trygghet!

Økonimistudentene Elisabeth og Oda.


Som studentmedarbeider føler hun seg inkludert i arbeidsmiljøet, og får også bryne seg når butikksjefer tar kontakt med ulike spørsmål.

Berit anbefaler på det sterkeste andre bedrifter til å gjøre det samme.
– De aller fleste bedriftene har oppgaver som passer for en student. Og det finnes mange studenter der ute som ønsker seg en deltidsstilling med relevans for utdanningen sin. Så det burde være gode muligheter for nye vinn-vinn samarbeid mellom studenter og næringsliv.    

Forrige
Forrige

Velkommen til Coop-hagen i Geitvågen

Neste
Neste

Med fokus på mulighetene