Coop Nordland

Vurderer nyetablering til 20 millioner

Image
Administrerende direktør i Coop Nordland Lars Arve Jakobsen og Benn Harald Eidissen i Eidissen Consult AS. Foto: Svein Spjelkavik

– Hvis Coop Nordland finner grunnlag for å bygge ny butikk i Sulitjelma, er det ikke usannsynlig at vi gjør det sammen, sier forretningsmannen og daglig leder i selskapet Eidissen Consult AS, Benn Harald Eidissen til Avisa Nordland.

Mandag kveld var det duket for folkemøtet i samfunnshuset i Sulitjelma. Temaet var en mulig etablering av en helt ny Coop-butikk til en prislapp på rundt 20 millioner kroner.

– Spenningen om hvor mange som skulle dukke opp var til å ta og føle på. Vi måtte til slutt hente i alle fall 100 ekstra stoler, slik at alle skulle få sitte, forteller leder av Sulitjelma nærmiljøutvalg Kjell Basse Lund.

– Viktig

For ideen som nå utredes er å bygge en ny Prix-butikk fra topp til tå. Administrerende direktør i Coop Nordland forteller at folkemøtet bidro til at man er et steg nærmere en positiv beslutning.

– At såpass mange av innbyggerne sluttet opp om møtet og viste engasjement, betyr at en ny butikk er viktig for dem, sier han.

Jakobsen presiserer at det fortsatt gjenstår noen runder før en endelig beslutning tas.

– Hvis absolutt alt klaffer, og vi ikke møter på noen skjær i sjøen, kan byggestart være mellom fire og seks måneder fram i tid. Erfaring viser også at slike dagligvarebutikker kan føres opp rimelig raskt, sier han.

– Stor tro på Sulitjelma

Forretningsmannen Benn Harald Eidissen skildrer også et fenomenalt engasjement under folkemøtet mandag kveld.

Selv har han, som er svært engasjert i Kobberløpet, stor tro på framtida i Sulitjelma.

– Hvorfor ønsker du å bidra til å etablere ny butikk?

– Vi er i en situasjon i selskapet hvor vi har kapital som forvaltes på ulike måter, med ulike risikoer. Hvis Coop Nordland går for ny butikk, anser vi risikoen til å være liten. Avkastningen for oss blir lav, men det er for så vidt greit. Å ha penger i banken i dag, er ikke lukrativt, svarer han.

– I tillegg er det artig å bidra til å gi lokalsamfunnet et løft, legger han til.

For Eidissen har sans for samfunnet, og omtaler Kobberløpet som rosinen i pølsa.

– Men det er selvsagt mye mer enn det i Sulitjelma, sier han.

900 kvadratmeter

Image
Folkemøte i Sulis. Foto: Svein Spjelkavik


En eventuell ny butikk er tenkt etablert i vestenden av fotballbanen.

Administrerende direktør Jakobsen forteller at lokal verdiskapning og engasjement for Sulitjelma er noe både de og Benn Harald Eidissen har til felles.

– Hvis dette blir aktuelt vil han bidra på eiendomssiden, mens Coop skal drifte selve butikken, forklarer han.

Dagens butikk i Sulitjelma har en begrenset flate på 250 kvadratmeter.

– En eventuell nyetablering får nok ei bruttoflate på 900 kvadratmeter, forteller han.

Artikkel hentet fra an.no