Coop Nordland

Truls skal drive Samvirkelaget

 


– Jeg har alltid sagt at det er to ting jeg ønsker å jobbe med – ungdom og service. Så dette prosjektet er midt i blinken for meg, og jeg kunne ikke vært mer motivert, forteller Truls Bjerke, som er nyansatt sjef hos kaffebaren.

Bjerke har tidligere vunnet «Amazing Race Norge» på TV 2 i 2012, og drevet leke- og hobbybutikken «Smått & Rått» i 12 år.

 

– Takket raskt ja

Prosjektet eies av Coop Nordland, og åpner våren 2018. Konseptet går ut på å ansette ungdommer som ikke passer inn i den tradisjonelle skolen, eller deg som av en eller annen grunn har fått en tøff start på arbeidslivet.

– Det begynte med at det var noen jeg kjenner som tipset om meg til de som jobber med Prosjekt S. Like etter ble jeg oppringt og fikk spørsmål om å komme og se en presentasjon av prosjektet – og det gikk ikke lange stunden før jeg takket ja til jobben, fortsetter han.

På kaffebaren er det ikke CV-en som står i sentrum – men motivasjon og personlighet.

– Jeg håper det kommer en blanding av trygge ungdommer, og de som er mer forsiktige. Da kan vi hjelpe dem med å blomstre, og finne sin plass, sier han til AN.no.

 

Kjenner seg igjen

Bjerke forteller at han selv kjenner seg igjen i å ikke passe inn i den tradisjonelle utdanningsveien.

– Jeg har ikke noen spesiell utdanning. Derfor føler jeg veldig med disse ungdommene – og at de skal få bruke sine evner på andre måter enn på skolebenken.

Coop Nordland har som grunnverdi å ta vare på folk, som de ønsker å vise på en ny måte.

 

– Forventningene til prosjektet er kjempestore. Jeg sitter med spenning i kroppen og gleder meg til å komme i gang, og tror dette blir suksess, smiler han avslutningsvis.