Coop Nordland

Truls går til Glimt – Jeanett tar over

I fire år har Truls sett sine ansatte bli så flinke at de har blitt hentet til andre serveringssteder. Nå er det han selv som forlater Samvirkelaget, og sin arvtaker har han rekruttert fra egne rekker.

 

 

-Det er jo en merkelig måte å måle suksess på, sier Truls Bjerke med et smil. 40-åringen har drevet kaffebaren Samvirkelaget i den gamle Coop-bygningen i Storgata de fire årene den har eksistert, og har mer enn én gang sagt til sine ansatte at «nå er du blitt så flink at du må komme deg av gårde». For den gjengse arbeidsgiver er headhunting et mareritt-ord. For Truls er det en måleenhet for suksess.

 

Denne gangen gjaldt det å handle raskt før også Jeanett Benjaminsen (30) ville forsvinne ut i en annen jobb.


- Ja, Jeanett ble også headhuntet. Inn i min egen stilling, sier Truls, svært fornøyd med rekruttering fra egne rekker.

De ansatte på Samvirkelaget er mennesker med utfordringer i hverdagen. Det kan være mange årsaker til hull i cv’en, angst kan være en av dem. Truls har favnet dem alle. Det er etter hvert en anselig gjeng som har kickstartet livet på Samvirkelaget – og det i en tid med pandemi og de begrensningene det har medført de siste to årene. 

 

-I starten var det bare skummelt, sier den nye daglige lederen, som bestemte seg for å søke  jobb på Samvirkelaget etter en utlysningstekst som traff henne. I teksten var det presisert at hull i cv’en eller ingen relevant praksis ikke var et problem.


- Jeg hadde kjørt meg litt fast i livet, forteller Jeanette åpent. Det handlet om studier som ikke ble fullført, samlivsbrudd og alenemammatilværelse langt unna familie – en rekke uheldige omstendigheter som satte selvtilliten på en hard prøve.


-Jeg stod på bar bakke og spekulerte på hva jeg skulle gjøre videre. Så fikk jeg sjansen her, sier Jeanette, som begynte i en bitte liten stilling. Hun forteller om dager da det var så skummelt å stå i kassa at hun løp gråtende inn på kjøkkenet.


-Men jeg fikk sjansen til å hente meg inn igjen, og ta ting i mitt eget tempo. Det var lov å ha det vanskelig, og for meg ble det en trygg og god prosess, sier Jeanette.

 

 

Lars Arve Jakobsen, administrerende direktør i Coop Nordland, kunne ikke bedt om en mer tydelig måleenhet for suksess for hjertebarnet Samvirkelaget, enn at en av organisasjonens egne nå står klar til å ta over lederrollen.


-Jeg tror dette vil bidra til at enda flere vil våge å satse på en ny og frisk start hos oss, sier Lars Arve, som betrakter konseptet som en svært viktig brikke i det samfunnsansvaret Coop Nordland tar.

 

Nå gleder Jeanette seg veldig til å ta over ansvaret. Og for Truls, som skal over i stillingen som Team Manager i selveste Bodø-Glimt, kjennes det godt å overlate roret til en av sine egne.
-Ringen er bokstavelig talt sluttet. Jeanette har nådd så langt som det er mulig å nå innenfor Samvirkelagets vegger. Heretter blir jeg kaffegjest på verdens triveligste kaffebar, sier Truls.