Coop Nordland

Se opp for useriøse aktører

 

Se opp for useriøse aktører!

Vær oppmerksom på useriøse aktører som utnytter Coops gode navn og rykte!

Vi i Coop advarer våre kunder om svindelmeldinger og e-post som går rundt nå. Det er dessverre slik at enkelte useriøse aktører misbruker Coops gode navn og rykte for å få folk til å tro at vi står bak eller samarbeider med dem om undersøkelser, konkurranser eller lignende. I disse svindelmeldingene bes man ofte om å eksempelvis oppgi kort- og kontoinformasjon.

Coop vil aldri be om slik informasjon over e-post eller SMS. Om du har mottatt en slik melding, ber vi deg om å slette meldingen og om å ikke trykke på noen av linkene i meldingen.

Dersom du har oppgitt informasjon etter å ha mottatt en svindelmelding, og opplever å bli trukket penger fra konto og/eller får kredittopplysninger/personopplysninger på avveide anbefaler vi deg å sperre bankkortet ditt og politianmelde saken.

Eksempel på slike fremstøt:ImageImage

Image

Image


Vårsikkerhetsavdeling i Coop jobber aktivt med å kartlegge bakmennene, og politianmelder sakene fortløpende.

Tre ting som kan tyde på at eposten du får er spam eller forsøk på svindel

  • Avsenders epost-adresse kommer ikke fra firmaet som de hevder er avsender.
  • Eposten eller SMS`en inneholder rettskrivingsfeil. I noen tilfeller er meldingen skrevet på godt norsk, og da er det vanskeligere å se at det er spam. Men ofte inneholder spam-meldingene skrivefeil, merkelige ord og formuleringer som kan tyde på at Google Translate er benyttet.
  • Virker tilbudet for godt til å være sant, er det ofte det. De fleste spammeldinger vi oppdager omhandler gratis gavekort eller at man har vunnet i en konkurranse man aldri har deltatt i.

Forbrukertilsynet ønsker at alle som mottar useriøse e-poster (spam) og sms-er varsler om dette via deres skjema, slik at Forbrukertilsynet kan gjøre tiltak for å stoppe dette.

www.forbrukertilsynet.no/tips-eller-klage

Våre jurister jobber aktivt med å få stoppet disse useriøse aktørene, men dette er en vanskelig oppgave da disse ofte er utenlandske og det stadig kommer nye aktører på banen.

Vi kan opplyse om at alle Coops konkurranser alltid blir annonsert på coop.no/konkurranser/ 

Eposter sendt fra Coop har alltid avsenderadresse .coop.no - f.eks noreply@coop.no.