Coop Nordland

Matkroken Kjerringøy er Årets butikk!

Matkroken Kjerringøy er Årets butikk!

Onsdag gjennomførte Matkroken et digitalt butikksjefmøte, der årets beste butikker ble kåret. Matkroken Kjerringøy stakk av med den mest prestisjetunge prisen av dem alle, Årets Butikk 2019!

 

Butikksjefer og andre ansatte i Matkroken var onsdag benket foran PC-ene sine for å følge kjedens digitale butikksjefsmøte. Egentlig skulle alle samles til konferanse, men grunnet koronaviruset og smittevernhensyn blir møtet gjennomført digitalt.


På møtet ble det delt ut priser for Årets butikk i Matkroken i to kategorier; butikker med omsetning på over 10 millioner kroner og butikker med omsetning under 10 millioner kroner. Matkroken Kjerringøy er vinner av førstnevnte kategori.

 

- Det var så uventet, og en helt magisk følelse å bli ropt ut som vinner. Selv om vi ikke fikk møtes fysisk i år, så var det faktisk veldig artig med de digitale sendingene siden alle ansatte fikk ta del i kåringen. Vi satt en gjeng sammen på kontoret på bakrommet i butikken, og løp jublende ut i butikken da seieren var et faktum, ler Lisa-Cathrin Antonsen, butikksjef i Matkroken Kjerringøy.

 

Kriteriene for Årets butikk er blant annet omsetningsvekst og tilbakemeldinger fra kundene på kundemålinger Coop sender ut. Antonsen tror samholdet blant kollegaene er noe av hemmeligheten bak suksessen.

 

- Vi forsøker alltid å utvikle og motivere hverandre. Jeg forsøker å legge til rette for at de ansatte skal få jobbe med oppgaver de liker og er gode til. I tillegg har vi jo helt fantastiske kunder, både fastboende, hyttefolket og turister, og vi er helt avhengige av alle kundene våre. Vi jobber i en butikk med sjel, sier Antonsen.

 

Butikksjefen forteller at det er stor forskjell på å drive butikken på sommeren sammenlignet med vinteren.

 

- På sommeren er det fullt av turister her, og det blir som to ulike butikker; en på sommeren og en på vinteren. At vi har så stor variasjon mellom sesongene gjør at det aldri blir kjedelig å drive butikk på Kjerringøy. Vi må alltid forberede oss på neste måned, og derfor er det også viktig at vi hele tiden jobber med å utvikle oss, forteller Antonsen.

 

Dette er første gang Matkroken Kjerringøy går helt til topps i kåringen av Årets butikk. I fjor kom butikken på en hederlig tredjeplass i regionen.

 

- Så denne seieren lever vi lenge på, avslutter Antonsen.