Coop Nordland

Månedens medarbeider oktober: – Alle burde ha en Kristian!

Image

Imponert sjef: Butikksjef Arnhild Moen er dypt imponert over innsatsen til Kristian Olsen og nå er han kåret til månedens servicemedarbeider i Coop Nordland.

 – Han er rett og slett et unikum. Kristian har rett og slett gjort hverdagen min betydelig enklere, sier butikksjef Arnhild Moen ved Coop Prix Storgata.

Tung erfaring

Her begynte Kristian i fjor høst. Sin unge alder til tross, sitter han allerede med bred erfaring fra Coop-butikker i Vestbyen, Bankgata, Tverlandet, Bodøsjøen og Mørkved.

– Mamma har jobbet 25 år på Coop Mega i Rønvik, så du kan godt si at jeg er flasket opp med forbrukersamvirket, sier Kristian.

Image

Detaljene betyr alt: Kristian Olsen holder et vaktsom øye med drikkevarene og fyller opp så snart det begynner å ligne på tomt.


En æressak

Med en medfødt sans for orden, elsker Kristian å sørge for at Prix-butikken i Storgata alltid ser strøken ut. Da betyr det lite om han må jobbe en time eller to ekstra for å bli ferdig.

– Dette er rett og slett en æressak, sier den målbevisste 20-åringen.

For ham er det kundene som har førsteprioritet. Og, ikke minst kollegene. Han stepper alltid inn hvis noen trenger fri eller er syke.

Image

God stemning på jobb: Kristian Olsen og Malene Kvam (23) fant tonene øyeblikkelig. Malene hadde egentlig tenkt å bytte jobb, men trives så godt at hun har vært seks år på Prix Storgata.

Prisvinnende innsats

– En butikk skal være en god opplevelse, du skal føle deg velkommen når går inn døra. Da er et godt arbeidsmiljø en nøkkelfaktor for å skape nettopp denne stemningen for kundene, mener Kristian. 

Innsatsen hans har imponert butikksjef Moen så mye at hun nominerte ham til månedens servicemedarbeider i Coop Nordland. Juryen var helt enig.

– En stor ære. Dette motiverer meg bare til å gjøre en enda bedre innsats, sier Kristin.

Image

Høyt og lavt: Kristian sjekker alltid om det trengs å ryddes i hyllene og er både høyt og lavt for å skape den optimale kundeopplevelsen.


Finner roen på havet

Når han ikke jobber på Prix, elsker han dra ut med sin 29 fot store ”Olsværingen” og nyte roen langs verdens vakreste kyst utenfor Bodø. Kristian har alltid hatt et tett forhold til sjøen og begynte også på styrmannsskolen.

– Etter to måneder fant jeg ut at det rett og slett ikke var der hjertet mitt lå. Da gir det mye mer mening å være del av a-laget her på Prix.

Image

Variert arbeidsdag: - Ingen dag er lik, og du går fra kassen til vasking av flaskeautomaten til kutting av salat, sier Kristian Olsen.


Butikken vant da også prisen for ”Årets omprofilering” da den gikk fra Coop Marked til Prix og sikret seg formidable 43,2 prosent i omsetningsvekst.

Gleder seg til jul

Akkurat nå har Kristian begynt å glede seg til julerushet:

– Det finnes ikke noe bedre enn en butikk full av kunder, samtidig som vi ansatte sørger for at alt går knirkefritt.

Image

Tradisjonsrik base: Kristian Olsen vil gjerne bli sjef for sin egen butikk, og da passer det jo bra at han nå jobber i butikken hvor eventyret til Coop Nordland startet.


Og drømmen hans? Kristian nøler ikke et sekund når nettopp det spørsmålet blir stilt. Han får et drømmende blikk, smiler svakt og svarer:

– At jeg en dag blir sjef i min egen Coop-butikk.

Tekst og foto: Bodø Nu