Coop Nordland

Knallåpning for Extra og Extra Bygg Sortland!

Image

For de 40 ansatte var det starten på en ekstra travel dag på jobb, også for butikksjef Hans Svedal i Coop Extra:

– Det går veldig greit, og det er masse folk. Jeg tror mange har tatt seg fri fra jobb for å komme hit. Det blir kjempebra dette, og vi har store forventninger også til fortsettelsen, sier han.

Til stede var også driftsleder i Coop Nordland, Hallvard Stensland, som er overbevist om at det nye konseptet kommer til å lykkes på Sortland.

– Jeg tror absolutt det er rom for dette. Lavpris med supermarkedutvalg er noe helt nytt på Sortland. Våre konkurrenter har mindre vareutvalg enn oss, blant annet har vi et rikt utvalg i lokalt øl og lokal mat.

– Ambisjonen vår er at dette skal være den største og mest foretrukne dagligvarebutikken på Sortland, sier Stensland.

Kundene var også godt fornøyd med det de fikk se.

Image

– Jeg synes det er et spennende konsept. Det er bra å få en ny butikk, for jeg synes de andre butikkene har tapt seg litt når det gjelder sortiment og mengde. Dette er et friskt pust, der man kan få tak i alle tingene man trenger på én plass, sier Heidi Ridola fra Sortland, som hadde ei lang handleliste å arbeide seg igjennom.

Mange hadde også tatt turen fra nabokommunene.

– Ja, vi er nysgjerrige på den nye butikken, også må vi vel handle litt også, forteller Marie Ødegård og Tove Pedersen fra Stokmarknes.

– Det er bra for Sortland og for regionen å få en sånt tilbud, men samtidig blir det spennende å se om alle dagligvarebutikkene blir å klare seg, sier de to.

Image

Are Alvestad var en av mange som var og handlet kapp- og gjerdesag, boremaskin og handsag på Extra Bygg på åpningsdagen.

– Ja, det var på tilbud. Det ser ut som en fin butikk dette, og jeg kommer nok tilbake. Nå gleder jeg meg til at Biltema også åpner. Det er blitt så dyrt i Harstad med alle bomringene, og de vil nok merke der borte at vi har fått dette på Sortland, sier Alvestad.

Ordfører Tove Mette Bjørkmo hadde gleden av å holde åpningstalen og klippe snora, sammen med Lars Arve Jakobsen, administrerende direktør i Coop Nordland.

I talen la hun vekt på at de to Coop-butikkene på Strandskogjordet er et godt supplement til handelen i Sortland, som bidrar til vekst. Viktig er det også at det har gitt 40 arbeidsplasser.

– Vi som regionsenter er forpliktet til å levere gode tjenester på service, og dette er en del av det, og som bidrar til at folk ønsker å bo her. Dette er også et godt og fornuftig bygg, ikke minst på byggevaresida, der man kan handle på en enkel og trygg måte, sier Bjørkmo.

Prosessen med etableringa har gått raskt for seg, selv om man har støtt på flere skjær i sjøen underveis.

– Det har vært komplisert. Vi sprengte byplanen og måte dispensere. I tillegg har vi trafikkutfordringene, som jeg er glad vi fikk ei midlertidig løsning på slik at man kunne åpne som planlagt, sier ordføreren.

Artikkel er skrevet av Bladet Vesterålen.