Coop Nordland

Historisk Coop-satsing i Vesterålen

Image
SJEFEN PÅ SKUTA: Det blir butikksjefen på Mega Sortland, Hans Oluf Svedal, som skal fronte den nye Extra-satsingen i Vesterålen. – Jeg gleder meg til å komme i gang, sier den offensive trønderen.

 – Bestefaren min jobbet i fiskedisken på samvirkelaget i Hommelvik. Og faren min var mangeårig sjef for en byggvarebutikk i forbrukersamvirket, sier Hans Oluf Svedal.

6.000 kvadratmeter
49-åringen, som i dag er butikksjef på Coop Mega på Sortland, er i disse dager i full gang med å finne de rette folkene til den nye Extra-butikken.
 

Totalt er bygget på 6.000 kvadratmeter, inklusive et Extra Bygg varehus med kaldt- og varmlager. Selve Extra-butikken får 1.500 kvadrat å rutte med, ideelt lokalisert ved Strandskogjordet langs Vesterålsgata.

Det er Andøy-firmaet Karstein Kristiansen Entreprenør som har hovedentreprisen for byggearbeidene, mens Fazenda Utvikling AS står for prosjektledelsen. Bygget skal etter planen stå ferdig 1. oktober. Svedal gleder seg allerede:

– Dette blir en en utrolig spennende oppgave og en fantastisk utfordring sier han.

Image
BANEBRYTENDE BYGG: Det nye Extrabygget til Coop Nordland på Sortland markerer starten
på tidenes handelssatsing i Vesterålen.


Image
SOSIAL SJEF: Hans Oluf Svedal er en utadvendt leder som alltid tar seg tid til å prate med folk. Her i samtale med Helge Mikalsen.
 

Ekte kjøpmannshjerte
Som 19-åring fikk Svedal jobb på Obs på Lade og så gikk det slag i slag, avbrutt av ett år på kokkeskole.

– Jeg fant fort ut at kokkeyrket ble for ensomt, til det er jeg altfor glad i å omgås folk, sier Svedal.

Han har et ekte kjøpmannshjerte og brenner for å lege forholdene til rette for kunder og ansatte.

 

Denne lidenskapen førte han blant annet innom Prix på Vikhammer, hvor de ble kåret til landets tredje beste, en bokhandel i Trondheim sentrum og tre år med bensinstasjonsdrift.
 

Tenker butikk 24/7
Neste stopp ble konas hjemplass i Vesterålen, hvor Svedal var innom både Securitas og Kystvakta før han fikk sjansen til å bygge opp en Prix-butikk på Strand. Deretter bar det videre til Mega på Sortland. Og nå er det altså en ny Extra som står på kjøreplanen.

– Jeg har nok butikken i hodet det meste av døgnet, selv om jeg har blitt flinkere til å delegere, sier Svedal.

Derfor passer det også perfekt at familien har en liten silky terrier ved navnet Rolf. Den tvinger den omgjengelige trønderen ut på daglige turer og da blir det tid til refleksjon over dagens hendelser og det som skal planlegges frem i tid.

Han og kona slått seg ned i idylliske Straumfjorden, hvor det også er plass til noen høner, en gås og i and.

 

– En velsignet fredelig plass som er perfekt for å lade batteriene etter en hektisk dag, fastslår Svedal.

Image
BUTIKK I BLODET: – Det gir meg overskudd å gå rundt i butikken og rydde og ordne, sier Hans Oluf Svedal.

Operativ sjef
Og travle dager er det hele tiden. For Svedal er ikke sjefen som du finner inne på kontoret. Han trives best i kassa, på lageret og ute i butikken hvor han kan prate med kundene.

– Det handler hele tiden om å skape den optimale opplevelsen for kundene. Og her i Vesterålen nøler ikke folk med å si i fra – både når de er fornøyde og misfornøyde. Hvilket jo er særdeles befriende.

Faktisk har Svedal – dialekten til tross – blitt en fullblods vesteråling. Hvilket følgende observasjon er et godt bevis på:

– Alle er enige om at trøndere er trivelige folk, men etter min mening er vesterålingene enda litt triveligere.
 

En lang prosess
Etableringen på Sortland kommet som et resultat av langsiktig om målrettet arbeid:

– Vi har nok jobbet med dette prosjektet i rundt sju år. Dette vil sette en helt ny standard for dagligvarehandelen i Vesterålen og vi har hele regionen som nedslagsfelt, sier administrerende direktør i Coop Nordland, Lars Arve Jakobsen.

Også andre store aktører er i gang med å etablere seg på Sortland, blant annet Clas Ohlson og Biltema. Dermed vil Sortland ytterligere styrke sin posisjon som det handelsmessige kraftsenteret i Vesterålen.

 

I følge Jakobsen vil byggevarekonseptet primært rette seg mot husholdninger. Dagligvaretilbudet skal være et lavpriskonsept, supplert med ferskvaredisk og non-foodvarer. 
 

Drømmejobben
Og Hans Oluf Svedal? Han har kapret drømmejobben og det klør i fingrene etter å komme i gang. Han fornemmer allerede lukten av ferske brød og lyden av handlevognenes gummihjul som triller gjennom lokalet. For, som han sier:

 

– Lykke? Det er en fornøyde kunder!