Coop Nordland

Coop Sambo og BBL sammen om ny butikk

Bodø Boligbyggelag (BBL) vil samarbeide med Coop Sambo om å bygge en dagligvarebutikk med boliger på toppen i Bodøsjøen utenfor Bodø sentrum.

 

Image
Det er vi som skal bygge, eie og drive butikken, mens boligbyggelaget bygger leilighetene, påpeker administrerende direktør Lars Arve Jakobsen overfor Avisa Nordland.


Jakobsen sier at det åpenbart er et marked for en dagligvarebutikk i Bodøsjøen. Planen har fått tilslutning i kommunens planutvalg. Dermed gjenstår det å avvente det administrative arbeidet i Bodø kommune, før alt er byggeklart. Jakobsen sier seg så langt fornøyd med at politikerne har vendt tommelen opp. - Vi vil bygge en romslig Coop Prix-butikk på cirka 1.000 kvadratmeter. Plasseringen sentralt i Bodøsjøen er ideell, konkluderer han. Går alt etter planen åpner forbrukersamvirkets og boligsamvirkets første fellesprosjekt i Bodø dørene til julehandelen i 2011.

 

Jakobsen legger ikke skjul på at samarbeidet med BBL passer som hånd i hanske med egne vekstambisjoner. Ny butikk i Bodøsjøen innebærer at en har tettet ett av hullene på Sambo-kartet. Coop Sambo har i tillegg brukt tid og ressurser på å intensivere jakten på nye tomter, og i Bankgata i sentrum har en allerede sikret seg nabotomta til dagens Coop Prix. Det gir mulighet for en utvidelse av butikken der.