Coop Nordland

Coop best på grillen!

Image

 

Både Xtra grillpølser, potetsalat og billigølet Pokal, gikk seirende ut av smakstesten. Alle disse fikk fem på terningen.

 

- Skal du ha grillfest i sommer er det derfor mye å spare på kjedenes billigste grillalternativer. Men grillkosen kan fort ende med dårlig smak, om du handler maten hos en av de to billigste kjedene. Sammen med nest billigste kjede, Kiwi, er Rema den av de fire kjedene som scorer dårligst i smakstesten, skriver VG.

 

Fire matproffer fikk i oppgave å bedømme noen av sommerens mest populære grillmatprodukter. Grillingen sto tidligere gullmedaljevinner fra Kokkelandslaget, Kari Innerå for. Til daglig kjøkkensjef på Cru Vin & Kjøkken i Oslo.

Få av ølsortene nådde opp som egnet drikke til smakssterk og godt krydret grillmat. Det ble rett og slett for lite igjen av ølsmaken. Bare det litt mørkere Pokal-ølet fra Coop, med mer malt og rikere duft enn de tre andre ølslagene, klarte å hamle opp med både salt og marinader.

 

Potetsalat består vanligvis av poteter, rømme, krydder og gressløk. Med pris ned til knappe tolv kroner kiloen for den billigste, er det lett å la seg friste.


- Men smaken bar preg av lite poteter og smakløs potetstappe. Dårligst var First Price sin potetsalat som smakte majones og potet. Favoritten fra Prix koster noen kroner mer, men smakspanelet var aldri i tvil om at den var best. Frisk smak, god motstand i potetbitene, bra syre og konsistens, skriver VG.