Coop Nordland

Bli bedre kjent med S-laget

Image

En har jobbet som frisør i Russland, en annen som hjelpepleier, og en har Mohamed Salah som sin store helt. Nå skal de sammen lage Bodøs beste kaffebar.
 
Image

Jeanett Benjaminsen (26 år)

– Da jeg så annonsen, så traff den meg veldig. Prosjektet hørtes veldig spennende ut, og tiltalte meg veldig. Jeg har aldri vært særlig glad i skole, og har prøvd å komme meg inn i arbeidslivet på andre måter. Derfor passer jo dette veldig godt. Og gjengen virker utrolig kul. Dette blir utrolig gøy å være med på.

– Hva har du jobbet med tidligere?

– Tidligere har jeg jobbet litt som servitør, men mest som hjelpepleier og på sykehjem.

Image

Katrine Nordgård (27)

– Jeg synes prosjektet virker veldig spennende. Å være med på noe som er helt nytt inspirerer meg virkelig. Også synes jeg det er veldig interessant å jobbe med mennesker, spesielt innenfor serviceyrket. Det passer meg veldig bra.

– Hva har du jobbet med tidligere?

– I diverse dagligvarebutikker, samt lekebutikk. Også har jeg vært bartender. Litt av hvert, med andre ord!

Image


Elias Bergseth (20 år)

– Jeg søkte på jobben fordi den virket veldig interessant og gøy. Dette treffer veldig mange av mine interesser.

– Hva er de?

– Baristafaget, for eksempel. Jeg synes det er veldig spennende. I tillegg synes jeg det er utrolig bra at Coop vil gi en slik mulighet til folk som har slitt i skolen i og vil inn i arbeid. Det passer i hvert fall meg veldig godt. Nå får jeg sjansen til å vise hva jeg duger til!

Image

Milosh Pejakovic (25 år)

– Jeg ville begynne på Samvirkelaget fordi jeg liker kaffe og interesserer meg for baristafaget. Nå gleder jeg meg til å bli en del av den nye kaféen.

– Har du gjort noe lignende som dette tidligere?

– Ikke egentlig. Jeg har jobbet på Rema 1000 Plassmyra og litt som servitør på Radisson Blu. I dag er jeg ansatt i serviceteamet her på City Nord. Men nå gleder jeg meg skikkelig til å komme i gang her. Jeg synes hele greia er utrolig spennende.

Image

Kristine Marie Jacobsen (18 år)

– Jeg søkte her fordi jeg ville ha noe å gå til i hverdagen. Akkurat nå ligger jeg bare hjemme i senga uten å gjøre noen ting, og har egentlig gjort det siden jeg droppet ut av videregående i august. Så jeg gleder meg virkelig til å komme tilbake i gode rutiner igjen.

– Så dette blir en helt ny utfordring for deg?

– Ja! Men jeg har jobbet litt på kurs- og konferanseavdelingen til Scandic Havet tidligere. Derfra kjente jeg faktisk Truls (Bjerke, prosjektleder), så det blir gøy å jobbe med han igjen.

Image

Susanne Lee Karlsen (32 år)

– Jeg har veldig stor interesse for kaffe og kaféer. Så dette hørtes ut som noe som var midt i blinken for meg, selv om jeg ikke har jobbet så mye i bransjen tidligere.

– Hva har du gjort før?

– Jeg har arbeidet litt som hjelpepleier og litt på pub. Men dette tror jeg blir noe annet. Jeg gleder meg til å komme i gang!

Image


Lise Dahl Mathisen (19 år)

– Jeg ville begynne her fordi det virket som en utrolig artig idé. Jeg følte med en gang at dette var noe jeg virkelig var egnet til.

– Hvorfor?

– Fordi jeg elsker å jobbe med folk og service. Jeg har jo gått service og samferdsel på videregående, og hadde praksis på Elkjøp. Så da fikk jeg inn det å jobbe i servicebransjen. Også hørtes et kaffebar-prosjekt veldig gøy ut, så jeg er kjempeglad for at jeg får muligheten her.

Image

Remi Skavikeng (20 år)

– Tanken på å starte en kafé som ikke var etablert fra før tiltalte meg veldig. Det er utrolig spennende. Særlig fordi jeg har sittet noen måneder uten jobb nå.

– Hva har du gjort tidligere?

– Jeg var lærling på SFO som barne- og ungdomsarbeider. Men det ble ikke helt rett for meg, så nå vil jeg heller prøve dette. Og jeg er skikkelig glad for at jeg får sjansen til det. Det blir veldig godt å komme seg i gang igjen!

Image

Hossam Albuaini (23 år)

– Jeg ville begynne her fordi jeg virkelig elsker kaffe! Også er jeg interessert i kunst, og matlaging og kaffe er noe jeg ser på som en kunstform. Så her får jeg gjort begge deler.

– Har du drevet med noe slikt tidligere?

– Nei. Jeg kommer opprinnelig fra Syria, hvor jeg jobbet med druer og epler. Også har jeg bodd i Russland, men der var jeg frisør. Så du kan si at jeg har gjort mye forskjellig. Men dette tror jeg blir veldig bra.

Image

Hesham El Mekawy (32 år)

– Jeg er fra Egypt, og har faktisk vært barista der. Så jeg har litt erfaring fra tidligere, kan du si! Og nå gleder jeg meg til å få en slik jobb i Norge. Jeg har bodd her siden november, og er veldig klar for å komme meg ut i jobb igjen.

– Egypt; da gjetter jeg at du er Liverpool-supporter?

– Selvsagt. Jeg er veldig, veldig fan av Mohamed Salah.


Image


Christian Bruun Olsen (21 år)

– Jeg hadde allerede lett etter jobb en stund da dette prosjektet kom opp. Jeg var barne- og ungdomslærling, men ville heller prøve noe annet. Derfor prøvde jeg å søke på Prosjekt S, og fikk napp. Det synes jeg er veldig, veldig kult. Nå gleder jeg meg til å starte.

– Du er interessert i mat da, vil jeg tro?

– Veldig! Jeg var også på arbeidstrening hos Rent A Chef, men de gikk jo konkurs sammen med M3, så det ble bare en måned der. Men jeg er utrolig glad for at jeg får sjansen til å jobbe med mat igjen.

Image


Vilde Hugaas Kristiansen (21 år)

– Jeg ønsket meg hit fordi jeg fikk inntrykk av at de fokuserte på hele mennesket, og ikke bare erfaringer og CV. At man heller vil se hvordan man er som person, gjorde at jeg likte idéen veldig godt. I tillegg har jeg lyst til å være med å bygge noe nytt. Også har jeg litt erfaring fra matbransjen tidligere.

– I hvilken grad?

– Jeg har jobbet litt på Pizzabakeren og litt som kokk. Også har jeg vært selger på gulating en periode.

Image


Anders Røed (23 år)

– Jeg har egentlig fast jobb hos Bodø Ved, men jeg tenkte at jeg ville ha en annen type arbeid. Og dette så veldig spennende ut. Det blir litt mer variert enn det jeg gjør akkurat nå. Det tenker jeg blir veldig flott.

– Har du jobbet noe utenom tiden på Bodø Ved?

– Nei. Jeg har kun gått skole.